2 Nisan Gündüz Gece Erzurum
Gündüz Gece Erzurum
Kürşat ile Gündüz Gece Kanal 7 ekranların da bu hafta Erzurum Dadaşlar diyarındaydı, programda en çok dikkat çeken olay folkrolik oyunlardan tokat atma ve hançer barı çok değişik yöreye özgü oyun havaları,
2 nisan Gündüz Gece Erzurum yöresine özgü lezzetler ;
Erzurum yemekleri;
Gündüz Gece Erzurum cağ kebabı yapımı ;
MALZEMELER
1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet soğan
100 gr yoğurt
yeterli miktarda lavaş ekmeği
4 adet domates
6-7 adet yeşilbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamışolduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın. Kaynak: Nefisyemektarifleri
Gündüz Gece Erzurum tandır ekmeği yapımı ;
MALZEMELER.
2 kg un
1 litre sicak su
2 corba kasigi maya
2 corba kasigi tuz.
1 kase kadar misir unu
YAPILISI
Ilik suda mayayi eritin ve suyun yuzunde, goz goz kabarciklar olmasini bekleyin.
Un ve tuzu suya ekleyin ve yogurun, en az 15 dakika yorugmaniz gerekiyor.
Yogrulan hamurun uzerini kapatin ve iki misli olana dek kabarmasini bekleyin.
Kabaran hamurdan portakal buyuklugnde bezeler alip merdana ile unlu zeminde bir tabak buyuklugun de aci. Firini en yuksek derecede isitin ve firina bir pizza tasi koyun.
Pizza tahtasina biraz misir unu serpin ve bir hamur alin. Isinan pizza tasina hamuru yavasca kaydirin ve firinin kapagini kapatin . Ekmeginiz 6 dakikada kabaracaktir. Kabaran ekmek kizarinca firindan cikarin. Hamurlar bitene dek islemi tekrarlayin.
Resimde gordugunuz gibi kipkirmizi ekmekleriniz olacak.
Kanal 7 Gündüz Gece 2 nisan 2016,Gündüz Gece 2 nisan ,Gündüz Gece 02.04.2016,Gündüz Gece 2 nisan 2016.
Kürşat ile Gündüz Gece Kanal 7 ekranların da bu hafta Erzurum Dadaşlar diyarındaydı, programda en çok dikkat çeken olay folkrolik oyunlardan tokat atma ve hançer barı çok değişik yöreye özgü oyun havaları,
2 nisan Gündüz Gece Erzurum yöresine özgü lezzetler ;
2 Nisan Gündüz Gece Erzurum |
Gündüz Gece Erzurum cağ kebabı yapımı ;
MALZEMELER
1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet soğan
100 gr yoğurt
yeterli miktarda lavaş ekmeği
4 adet domates
6-7 adet yeşilbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamışolduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın. Kaynak: Nefisyemektarifleri
Gündüz Gece Erzurum tandır ekmeği yapımı ;
MALZEMELER.
2 kg un
1 litre sicak su
2 corba kasigi maya
2 corba kasigi tuz.
1 kase kadar misir unu
YAPILISI
Ilik suda mayayi eritin ve suyun yuzunde, goz goz kabarciklar olmasini bekleyin.
Un ve tuzu suya ekleyin ve yogurun, en az 15 dakika yorugmaniz gerekiyor.
Yogrulan hamurun uzerini kapatin ve iki misli olana dek kabarmasini bekleyin.
Kabaran hamurdan portakal buyuklugnde bezeler alip merdana ile unlu zeminde bir tabak buyuklugun de aci. Firini en yuksek derecede isitin ve firina bir pizza tasi koyun.
Pizza tahtasina biraz misir unu serpin ve bir hamur alin. Isinan pizza tasina hamuru yavasca kaydirin ve firinin kapagini kapatin . Ekmeginiz 6 dakikada kabaracaktir. Kabaran ekmek kizarinca firindan cikarin. Hamurlar bitene dek islemi tekrarlayin.
Resimde gordugunuz gibi kipkirmizi ekmekleriniz olacak.
Kanal 7 Gündüz Gece 2 nisan 2016,Gündüz Gece 2 nisan ,Gündüz Gece 02.04.2016,Gündüz Gece 2 nisan 2016.
2 Nisan Gündüz Gece Erzurum
Reviewed by Kulolmak
on
01:05
Rating:
Hiç yorum yok: