Top Ad unit 728 � 90

.

2 Nisan Turgay Başyayla Lezzet Yolculuğu Antalya

Turgay Başyayla Lezzet Yolculuğu Antalya

Turgay Başyayla Cumartesi günü Lezzet Haritası gezi ve yemek programın da Antalya'da,burada Alanya'ya bağlı Sapadere köyünüde ziyaret edecek olan Turgay Başyayla yöreye özgü hangi lezzetleri verdi?

Show Tv kanalın da hafta sonu cumartesi ve pazar günleri yeni bölümleri ile karşımızda olan Lezzet yolculuğu Turgay Başyayla Antalya gezisi...

Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu 2 nisan 2016 cumartesi-pazar Show Tv'de...

Turgay Başyayla Lezzet Yolculuğu Antalya Sapadere köyü halkı ile güzel sohbetler yapacak olan Turgay Başyayla Sapadere köyüne özgü şu lezzetleri sundu;

Turgay Başyayla Lezzet Yolculuğu Antalya
Turgay Başyayla Lezzet Yolculuğu Antalya

Lezzet Yolculuğu Antalya Yuvalak

Malzemeler:
1 kilogram yağsız kıyma,
1 su bardağı ince bulgur,
1 su bardağı haşlanmış pirinç,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz.
2 su bardağı haşlanmış nohut,
4 adet domates,
2 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 kahve fincanı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 tatlı kaşığı tuz.

Yapılışı:
Çukur bir kaba kıymayı koyunuz. Üzerine ince bulguru haşlanmış pirinçleri, yumurtayı, karabiberi ve tuzu koyunuz. Tüm malzemeyi yoğurunuz. Hazırladığınız harçtan kabuklu fındık tanesi iriliğinde ve bilye şeklinde köfteler yapınız. Rendelenmiş domatesleri tencereye koyunuz, orta ateşte karıştırarak saldıkları suyu çektiriniz. Zeytinyağını, tereyağını ve ezilmiş sarımsakları katınız. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırdıktan sonra da haşlanmış nohutları iki-üç bardak suyu ekleyiniz. Su kayna-yınca tencereye köfteleri koyunuz. Kısık ateşte suyunu çekinceye dek pişiriniz. Susuz kaldığında köftelerin üzerine kuru naneyi gezdiriniz ve sıcak servis yapınız. Kaynak: Lezzetler.com

Lezzet Yolculuğu Antalya Patlıcan Tarator

MALZEMELER:
3,4 tane patlıcan
1 su bardağı yoğurt
3,4 diş sarımsak
1/2 limon suyu
3,4 dal maydanoz
2 dal dereotu
Tuz
Kızartmak için YONCA sıvıyağ

YAPILIŞI:Patlıcanları küp doğrayıp kızartalım.Mutfak robotuna kızarmış patlıcanlar,yoğurt,sarımsak,limon suyu,maydanoz,dereotu ve tuzu koyup püre olacak şekilde blendırlayalım.Soğuk servis yapalım. Kaynak: Birseninmutfağı.com

Limonlu Gölevez

2 adet orta boy gölevez
1 kase haşlanmış nohut
2 adet soğan
1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1-2 diş sarımsak
1 adet limon
50 gr sıvı yağ

Yıkanmış gölevez bıçakla doğranır, doğrarken kırarak doğramaya dikkat edin. Limonla ovun, limonda bekletin. (10 dakika) Diğer taraftan soğan doğrayın, tereyağı ile kavurun, salçaları ve sarımsağı ekleyin. Nohut ve gölevez ekleyin (gölevizi eklemeden önce yıkayın). Birkaç dakika karıştırılarak kavrulur. 2-3 damla limon damlatın. Suyunu, tuzunu ekleyin, sebzesi pişince yemeğiniz olmuş demektir.

Not: Gölevez Akdeniz bölgesinde tüketilen bir sebzedir. Yumruludur, patatesi andırır.
Kaynak: Lezzetler.com

Lezzet Yolculuğu Antalya Kıvrım Tatlısı

Kıvrım Tatlı Tarifi'nin Malzemeleri
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay barağı süt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
az tuz
yarım çay bardağı sirke
aldığı kadar un
açmak için

nişasta
içi için

ceviz içi isteğe göre
üzeri için

1 su bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
şerbeti için

3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon
Kıvrım Tatlı Tarifi'nin Yapılışı
Yyumurta ve diğer malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır yavaş yavaş unu eklenir ve çok yumuşak bir hamur yapılıp en az bir saat bekletilir (Daha güzel açılıyor). Üzerine ıslak temiz bez serilir, hamuru muhafaza eder, sonra mandalina kadar bezeler yapılır. ve bir kaba bol nişasta konur, bezeler içine bırakılır. Bol nişastayla açılmaya başlanır. İncecik açıldığı anda bir ucu diğer uca doğru atılıp yuvarlak açılan hamur yarım daire şekline getirilir ve cevizi serpilir. Sonra oklavaya sarılıp iki elinizle büzlüp oklava hemen içinden çıkarılır ve kesilip tepsiye dizilir. Hamur bitene kadar bu işlem yapılır ve en son tavaya sıvı yağ bırakılır. Biraz ısınınca üzerine margarin bırakılır. İyice fokur fokur eriyip kaynayana kadar ısıtılır. Bir kaşıkla küçücük kıvrımın üzerine dökülür ve cızzzzz diye ses çıkarıyorsa yağ kaşıkla kıvrımların üzerine sırayla dökülür. Bu arada yağı altını kapatmayın yarıma kısın ve dibine yanıklar çöker onları almayın. Sonra fırına sürüp pişirin fırında pişerken 3,5 bardak şekere 3 bardak su ilave edip tencerede kaynatın (kaynatın derken fokur fokur değil hafif boncuklar çıkınca ben kapatıyorum ve iki damla limon sıkıyorum. Sonra şerbet ılık tatlı soğuk olarak dökünüz yoksa hamur olur kıtırlığı kalmaz. Kaynak:Nefisyemektarifleri.com

Lezzet Yolculuğu Antalya Kuzu Çevirme

Kazanlarda Tavuklu Pilav

Nohut Yemeği

İşte tüm bu verilen lezzetlerin tarifleri ve yapımı Lezzet yolculuğu 2 nisan Antalya ile Turgay Başyayla aktardı.

Lezzet Yolculuğu Antalya 2 nisan,Lezzet Yolculuğu Antalya turgay başyayla,Lezzet Yolculuğu Antalya Show tv,2 nisan Lezzet Yolculuğu Antalya,Lezzet Yolculuğu Antalya 02-04-2016
2 Nisan Turgay Başyayla Lezzet Yolculuğu Antalya Reviewed by Kulolmak on 19:35 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Gıcık Haberler, Güncel Haberler, Son Dakika Haberleri © 2014 - 2015

�leti�im Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Bölüm Fragmanı Son Bölüm Kıyafetleri